Pravljični december

V mesecu decembru nas je v adventnem koledarju vsak dan pričakala kakšna naloga, uganka ali misel, ki so nam jo napisali dobri možje.

Tako smo ustvarjali novoletne voščilnice, iz odpadne embalaže smo izdelali snežake in iz storžev ter plastelina božične smrečice. Po navodilih smo barvali božične okraske in iz papirja izrezovali snežinke. V lončke smo posejali božično žito in lončkom narisali obraz. V igralnici pa smo pravo božično vzdušje pričarali z okrašeno smrečico in lučkami.

Sodelovali smo tudi na likovnem natečaju ZPMS Okrasimo okna s srci in  Praznična voščilnica (Muzej Velenje), kjer je bila naša Ajda Sevčnikar z voščilnico novoletne jelke tudi nagrajena.

Obiskala sta nas dva dobra moža – Miklavž nam je ponoči pustil presenečenje in pismo, dedek Mraz pa nam je ob obisku prinesel darila.

Prepevali smo pesmice o zimi in dobrih možeh. Pridružili pa sta se nam tudi vzgojiteljici Alenka in Bojana ter nam  prebrali zimski pravljici. 

Praznični čas ni le bleščeč, ampak tudi slasten in dišeč, zato smo se lotili peke piškotov . Na pomoč sta nam z veseljem priskočili Ajdina in Filipova babica. Joj, kako so nam teknili…

Vzgojiteljice so nam pripravile lutkovno predstavo Rokavička, v krajevni knjižnici  pa nam je knjižničarka prebrala pravljico in nas pogostila s čajem ter odličnimi medenjaki.  Obiskale so nas Vesele babice z Zdravkom, prisluhnili pa smo tudi glasbenemu nastopu družine Šumečnik in osnovnošolcem.

Izvedli smo prvo Čarobno noč v vrtcu, kjer smo prespali in se imeli prav super.

Uf, tale december je pa res vesel in razigran. Bili smo zelo  pridni in zagotovo tudi Božiček ne bo  pozabil na nas in nam bo pod smrečico pustil nekaj sladkega… Foto

(Visited 58 times, 1 visits today)