Ponovno odprtje vrtca

Spoštovani starši

obveščamo vas, da v ponedeljek, 18.5.2020, ponovno odpiramo svoja vrata za otroke, ki so jih starši predhodno prijavili s prijavnico.

Pojav koronavirusa žal pomeni za vse nas dodatno tveganje v življenju in potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah. Po priporočilih pristojnih služb (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport; Ministrstvo za zdravje; NIJZ; ZRSŠ) vam v nadaljevanju navajamo usmeritve in napotke, da bomo s skupnimi močmi in doslednostjo skušali omejiti možnosti širjenja okužbe. Prav tako si bomo na vso moč prizadevali, da bomo otroke čim manj obremenjevali z »nepotrebnim«, da bo bivanje otrokom prijetno in predvsem varno z vseh vidikov.

Vstop v vrtec je možen samo ob upoštevanju naslednjih ukrepov:

 Otrok in starš morata biti ob prihodu v vrtec popolnoma zdrava.

  • Otroka naj pripelje v vrtec odrasla oseba iz istega gospodinjstva.
  • Starši morajo v ponedeljek, 18. 5. 2020, ob prihodu otroka v vrtec oddati podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec strokovnemu delavcu, ki je pogoj za sprejem otroka (Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19).
  • Starši se morate držati ure prihoda in ure odhoda, ki ste jo zapisali na prijavnico, saj smo po tem organizirali nov delovni čas zaposlenih
  • Obvezna je uporaba zaščitne maske za starša oz. spremljevalca otroka.
  • Pred vstopom in izstopom iz vrtca si ustrezno razkužite roke.
  • Otroka pospremite v garderobo, kjer ga slečete in preobujete, strokovna delavka bo otroka prevzela/oddala pred vstopom v igralnico
  • V garderobi je potrebno upoštevati medsebojno razdaljo (1,5 – 2 metra). V garderobi prvega starostnega obdobja (1-3 let) se lahko zadržujeta največ dva starša, v garderobi drugega starostnega obdobja (3-6 let) največ trije starši. V kolikor boste zaznali, da  ni zagotovljene varnostne razdalje, počakajte, da starš pred vami otroka odda in odide iz garderobe.
  • Zadrževanje staršev oz. spremljevalcev otrok v vrtcu ni dovoljeno. Prav tako ni dovoljeno zadrževanje staršev in otrok na zunanjih površinah vrtca.
  • Dnevno prinašajte in odnašajte rezervna oblačila. Otrok naj ima s sabo tudi plastično vrečko, kamor bomo odlagali morebitna umazana oblačila.
  • Vsi pogovori z vzgojiteljico vašega otroka naj se po možnosti opravijo po telefonu ali preko računalniške povezave.

Hvala za vaše razumevanje, podporo in sodelovanje!  

(Visited 184 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...