SEPTEMBER V NOVI IGRALNICI

S prvim septembrom smo vsi otroci in vzgojiteljice našega vrtca pričeli bivati pod eno streho. Našo skupino je pričakala nova, sodobno opremljena igralnica in v njej se počutimo zelo prijetno. Poleg svoje igralnice smo spoznavali še ostale prostore v vrtcu, največji vtis pa je na nas naredila telovadnica.

V tednu Pike Nogavičke so se lahko vsak dan lepotičili v Pikini lepotilnici, poslušali in peli smo pesem Pika Nogavička, naučili smo se izštevanko Pika Nogavička, brali knjigo Ali poznaš Piko Nogavičko?, odšli smo na sprehod do vile Čira Čara, iskali skriti zaklad, likovno ustvarjali, gradili vilo Čira Čara. Za zaključek Pikinega tedna nas je obiskal Tevžev ati. Z igranjem na kitaro, harmoniko in bariton nam je polepšal petkov deževen dan. Pri igranju se mu je pridružil Tevž in nam pokazal, da tudi sam že obvlada igranje na bariton.

Pogovarjali smo se, zakaj, kdaj in kako si umivamo roke ter si ogledali zdravstvenovzgojni film o pravilnem umivanju rok Čiste roke za zdrave otroke.

Izdelovali smo likovne mapice, v katere bomo preko leta shranjevali likovne izdelke.

Obeležili smo tudi dan slovenskega športa. Poleg pogovora o športu smo odšli na sprehod, med potjo tekli do označenega mesta in se razgibali s papirjem. Po povratku smo odšli v telovadnico, kjer sta nas že čakala g. Luka in g. Nik iz NK Šmartno 1928, ki sta nam pripravila poligone z žogo. Za konec pa smo odigrali kar dve nogometni tekmi. Najprej so se pomerili dečki proti dečkom, sledila je še tekma deklic proti deklicam.

September je hitro minil in sedaj se že pripravljamo na vrtec v naravi, ki nas čaka v prihodnjih dneh. Foto

Vzgojiteljici Alenka in Tanja

(Visited 94 times, 1 visits today)