Pisana pomlad

V aprilu smo si na sprehodih ogledovali prebujajočo se naravo ter poimenovali pomladne rože, grmičke in drevesa. Opazovali smo delo na vrtovih, njivah, travnikih, sadovnjakih … Z zaprtimi očmi smo poslušali, s katere strani prihajajo zvoki v naravi, in posnemali oglašanje ptičev. Nabirali smo regratove cvetove in kuhali regratov sirup.

Pred velikonočnimi prazniki smo si na računalniku ogledali lutkovno pravljico Mandi, velikonočni zajček in posnetek predvajanja zvočne knjige Zajček Pablo išče jajčka. Izdelovali smo velikonočne aranžmaje in na igrišču iskali čokoladna jajčka.

Ob svetovnem dnevu Zemlje smo prebrali knjigo z eko vsebino SPET ZELENO. Ob slikovnem gradivu pa smo se pogovarjali o tem, kako skrbimo za planet Zemljo (ločevanje odpadkov, varčevanje z vodo, elektriko …) in reševali učni list »ločevanje odpadkov«. Urejali smo tudi otroško igrišče ob uporabi delovnega orodja, ki so si ga otroci prinesli od doma.

Aprila je bilo vreme precej spremenljivo, zato smo, kadar nam je le dopuščalo vreme, izkoristili nekaj minut za bivanje na svežem zraku v okolici šole.

Ob vseh dejavnostih pa smo našli še čas, da so otroci pripovedovali za Predšolsko bralno značko.

(FOTO)

Alenka in Vera

(Visited 48 times, 1 visits today)