Pisana jesen

Po vrnitvi iz vrtca v naravi smo se najprej odpravili na jesenski pohod za športni program Mali sonček v Paško vas. Hkrati smo se odzvali povabilu družine Drofelnik in si ogledali še njihovo piščančjo farmo.

Ker nas je jesensko vreme razvajalo s toplimi sončnimi žarki, smo veliko časa preživeli na prostem. Večkrat smo se odpravili v gozd, kjer smo grabili listje ter nabirali kostanj in druge jesenske plodove. Izvedli smo gozdno olimpijado, kjer smo s skoki poskušali doseči vejo, ciljali želod v drevo, preskakovali palice, tekli slalom okrog dreves … Za opravljene gozdne izzive smo si izdelali še medalje.

V igralnici smo si uredili kotiček z naravnimi materiali, in tako smo ličkali in luščili koruzo ter jo presipali iz ene v drugo posodico. Iz divjega kostanja smo izdelali ježke ter v slano testo odtiskovali jesenske plodove.

Obravnavali smo pravljici Razbita buča in Hvaležni medved. Po vsebini pravljice Razbita buča smo še likovno ustvarjali.

Likovne izdelke smo razstavili v igralnici in garderobi, da so bili na ogled vsem obiskovalcem ob otvoritvi vrtca. Na tej prireditvi smo sodelovali s pevsko-plesnim nastopom, za katerega smo pridno vadili.

Obiskali pa sta nas tudi medicinski sestri iz ZD Velenje. Prva nam je predavala na temo Zdravje v vrtcu, z drugo smo se pogovarjali o zobozdravstveni preventivi. Bili smo še na obisku v krajevni knjižnici, kjer smo prisluhnili ga. Moniki Marn, ki je predstavila avtorsko knjigo Zakaj princeska renči?.

Udeležili smo se še kostanjevega piknika pred MC Šmartno ob Paki, kjer je ga. Dominika vsem skupinam spekla kostanj, za kar se ji najlepše zahvaljujemo.

Dejavnosti je bilo toliko, da nam je za dolgočasenje enostavno zmanjkalo časa. Foto

Vzgojiteljici Alenka in Tanja

(Visited 66 times, 1 visits today)