Jesenski živ žav

JESENSKA

Za deveto belo hiško
mišek pleše s svojo miško.
Na devetem od dreves
polh pripravlja se na ples.


Za deveto sivo skalo
par lisic je zaplesalo.
Pa še ježek se odloči
on zapleše v svoji koči.


Se prestopa sem in tja,
žir in hruškice grizlja
in mrmra lepo rejen:
                            »Res prelepa je jesen!«          
Anja Štefan

Ob čudovitem vremenu, ki je spremljalo letošnjo jesen, smo veliko časa preživeli na prostem.  Odpravili smo se v gozd in nabrali zvrhana vedra gozdnih plodov, jesenskega listja in vejic. Na igrišču smo grabili listje, ga nalagali v samokolnice in vozili na kup.

V igralnico smo prinesli buče, fižol in koruzo ter tako s trebljenjem in luščenjem urili naše prstke. Mmmm, kako dobre so pečene bučnice…. Z zanimanjem smo opazovali kako storži, kostanji in drugi plodovi izginjajo v kompoziciji različnih cevi. Prisluhnili smo pravljicam z jesenski tematiko in prepevali pesmi o gozdnih živalih. Iz buče smo izrezljali strašilo, ki  je prav prijazno varovalo naše sanje. Igrali smo se s slanim testom in ustvarjali jesenske slike; iz obarvanega vlečenega testa pa smo po pravljici Razbita buča oblikovali buče. Z odtiskovanjem smo ustvarili pisana jesenska drevesa,   z različnimi  likovnimi sredstvi pa smo barvali gozdne živali.

Jesen je res tisti letni čas, ki nam omogoča neomejeno ustvarjanje na vseh področjih življenja v vrtcu in »Res prelepa je jesen!« Foto

(Visited 65 times, 1 visits today)