Teden otroka

Teden otrokaje program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954. Letos je potekal v tem tednu in v našem vrtcu smo ga, tako kot že vrsto let, obeležili tudi mi. Vsak dan smo otrokom pripravile zanimive dejavnosti in jim omogočile, da so se lahko družili med seboj.

Gledališko predstavo Kdo je ukradel listje z dreves v izvedbi lutkovne skupine Vrtca Sonček so si z velikim zanimanjem ogledali otroci iz vseh oddelkov. Druženje smo zaključili s petjem pesmi ob spremljavi kitare.

Na obisk je prišla tetka Jesen, ki nam je v vrtčevski knjižnici prebirala knjige z jesensko tematiko. Ob zvokih ljudske glasbe smo z njo še zaplesali, pred slovesom pa nas je obdarila z veeeliiiko skledo rdečih, sočnih jabolk.

Imeli smo tudi glasbeno-plesno dopoldne. Ob spremljavi klavirja, igranju na ritmične in lastne instrumente smo prepevali pesmi. V plesni delavnici, ki jo je vodila vzgojiteljica Judita, smo zaplesali ob zvokih živahne glasbe.

Na stežaj smo odprli vrata igralnic, da so lahko otroci prehajali iz igralnice v igralnico ter se vključili v ponujene dejavnosti.

Teden otroka smo zaokrožili z gibalnim dopoldnevom na igrišču vrtca. Vsi skupaj smo se najprej razgibali ob glasbi pod vodstvom vzgojiteljice Andreje. Sledilo je premagovanje ovir na poligonu.

Teden otroka je bil res pester in zanimiv. V ponujene dejavnosti so se otroci z veseljem vključevali.

Tetki Jeseni (ga. Tatjani Lemež) se najlepše zahvaljujemo za obisk in lepo dopoldne, ki smo ga preživeli z njo. Foto

Vodja dejavnosti: Alenka Bizjak

(Visited 172 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...